Hlavní obsah
Článek

Česko-Slovenská Miss a Česká Miss Earth 2019 Klára Vavrušková (24) boduje. Nejprve třetí místo v soutěži o nejkrásnější postavu v plavkách, nyní uspěla na světové soutěži krásy Miss Earth na Filipínách i při vyhlašování nejkrásnějšího národního kostýmu.

Této disciplíně však předcházelo malé drama. Na Filipíny totiž Klára vycestovala s několika kufry, ale ne všechny do cílové destinace dorazily. A právě kostým z dílny Kryštofa Ostříže, inspirovaný národními klenoty, Česko-Slovenské Miss 2019 chyběl: „Nejprve proběhla pátrací akce a když jsme zjistili, že je kufr někde v Německu, pořád jsme doufali, že dorazí včas, ale neklaplo to,“ vysvětlila Vavrušková.

Klára naštěstí sebou vezla kostýmy hned dva. Téma letošního ročníku jsou květiny a soutěží se nejen s národním kostýmem, ale také květinovým. A právě ten využila Klára coby národní kostým. "Navrhla ho a sama také ušila Nikol Švantnerová (31) loni pro Leu Šteflíčkovou (25) na Miss Universe a on se skvěle hodil i mně. Celý je posetý květinami. A tím, že je navíc v národních barvách, dal se využít i pro národní kostým," řekla Super.cz Klára.

"Nikol sama byla na světové soutěži krásy, a tak dobře ví, co na nich boduje. Už když jsem ho poprvé viděla, byla jsem z něj nadšená. A líbil se taky tady. A to je hlavní," dodala nadšená Vavrušková.

Reklama

Další články

Načítám