Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rybář Jakub Vágner (42) je jedním z účastníků letošního ročníku soutěže StarDance. Jeho taneční partnerkou je Michaela Nováková, s níž tvoří soutěžní pár číslo 3. V úvodním kole StarDance věnovaném zpěvákovi Karlu Gottovi Vágner s Novákovou tančili valčík na píseň Když milenky pláčou, což dojalo nejednoho diváka v sále i u televizních obrazovek.

V druhém kole předvedli čaču. Ve třetím kole ukázali sambu a ve čtvrtém waltz. V pátém kole zatančili rychlý quickstep a v šestém jive.

Sedmé kolo patřilo charitativnímu večeru pro Centrum Paraple. Ve speciálních choreografiích soutěžní páry tančily společně s těmi, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Společnost jim dělala ještě jedna hvězda z minulých kol StarDance. Vágnera a Novákovou v tangu doplnili David Svoboda a Eliška Šulcová.

V osmém kole Vágner a Nováková ukázali rumbu a současný tanec, v devátém paso doble a slowfox a v desátém své nejlepší tance. Na vítězství to ale nestačilo a pár skončil třetí.

Rybář Jakub Vágner

Jakub Vágner je synem známého hudebníka Karla Vágnera, ale v jeho šlépějích nešel. Sice studoval kontrabas, ale od hudby utekl k rybaření, ve kterém se mu opravdu daří. Je například držitelem několika světových rekordů v lovu sladkovodních ryb. Taky je dokonce světově známý rybář, a to díky pořadu Fish Warrior, který odvysílal National Geographic Channel.

V Česku měl pořad Jak na to, S Jakubem na rybách a Rybí legendy Jakuba Vágnera. Více let se taky věnuje projektu Sladkovodní giganti. Vágnerovým největším sladkovodním úlovkem je ryba Arapaima Gigas s váhou 154 kilogramů a délkou 307 centimetrů. To už je pořádný macek! Jedná se o světový rekord tohoto druhu a pravděpodobně i o největší sladkovodní rybu, která kdy byla na rybářský prut sportovně ulovena. Jakub sice ryby loví, ale nezabíjí je. Po ulovení je pouští zpět do vody.

Vágner je momentálně single. Pár let randil s modelkou Eliškou Bučkovou, ale jejich vztah už skončil.

Reklama

Další články

Načítám