Hlavní obsah
Článek

Tahle sympatická blondýnka bere svoji práci jako poslání a nikdy nepřemýšlela, že by od náročné profese ve zdravotnictví zběhla. Není divu, že právě osmatřicetiletá Kateřina Křenková byla zvolena nejsympatičtější zdravotní sestrou pro rok 2019.

V náchodském divadle, kde slavnostní večer Batist Nej sestřička probíhal, byla přesto vítězstvím zaskočená. "Ani jsem v to nedoufala a jsem za to strašně moc ráda," řekla nám Křenková, která pracuje v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. "Pracuji na oddělení invazivní kardiologie a arytmologie, takže když budete mít problém se srdíčkem, víte, kde hledat. Ale samozřejmě to nikomu nepřeju," svěřila.

"Těch smutných událostí je v našem profesním životě hodně, ale ty dobré konce jsou samozřejmě lepší. Naposledy jsme měli pacientku narozenou v roce 1974, měla infarkt, museli jsme ji resuscitovat, ale dopadlo to velmi dobře a odešla po svých domů," vyprávěla.

V rámci ocenění si Kateřina odnesla spoustu cen, jedna z nich ale není hmotná. Zahraje si totiž stejně jako její předchůdkyně z loňského ročníku v seriálu Modrý kód. Z téhle ceny byla trochu v rozpacích, protože doma nemá ani televizi, radši čte, ale nakonec si prý zahraje ráda.

Reklama

Další články

Načítám