Hlavní obsah
Článek

Aby Helena Bonham Carter (53) zahrála roli princezny Margaret (†71) v seriálovém hitu The Crown uvěřitelně, pečlivě si ji studovala. Nejenže si postavu tzv. načítala, studovala její pohyby, radila se s odborníky, princezninými přáteli a příbuznými, ale dokonce se prý prostřednictvím média spojila i se samotnou sestrou královny Alžběty II.

Helena Bonham Carter jako princezna Margaret

„Když hrajete někoho skutečného, chcete jeho požehnání, protože máte zodpovědnost,“ uvedla Bonham Carter, která prý svolení od princezny Margaret dostala. S tím, že je „lepší než jiné herečky, o nichž (tvůrci) přemýšleli“. A k tomu pár rad.

Margaret jí prý například řekla, že se musí načesat a být elegantnější a uhlazenější a také by měla „správně kouřit“, patřičným způsobem, protože cigaretová špička je zároveň „zbraní k vyjádření“.

Roli Bonham Carter převzala po Vanesse Kirby, která za svůj výkon získala cenu BAFTA. „Nejen že se nad vámi vznáší přízrak skutečné Margaret, ale také herečky, která ji hrála před vámi. Navíc čelíte faktu, že každý má o té ženě nějaký názor, přestože jen velmi málo lidí ji skutečně zná. A to je radost této práce,“ dodala Bonham Carter.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám