Hlavní obsah
Článek

Jména nejlepších divadelníků oceněných prestižní cenou Thálie byla v sobotu večer zveřejněna na tradičním ceremoniálu v Národním divadle.

Nejpopulárnější kategorii muzikálových zpěváků vyhrál Vojta Dyk (38) za skvělé ztvárnění dvojrole Sherlocka Holmese a Arthura Conana Doyla v Hudebním Divadle v Karlíně. V ženské kategorii ostrouhala nejznámější z nominovaných Michaela Gemrotová (38) se svojí Evitou v českobudějovickém divadle.

Porazila ji za ostravské uvedení inscenace Děj se co děj půvabná brunetka Martina Šnytová. Nominována byla už počtvrté a poprvé nominaci proměnila. Slušelo jí to v netradičních večerních šatech, které pro ni ze sáríi indického hedvábí vytvořil muzikálový kolega Laco Hudec Šubrt, jehož známe jako homosexuálního upíra z muzikálu Ples upírů v pražské GoJa Music Hall.

Pokud jde o činoherce, zabodoval Viktor Dvořák, představitel Kryštofa Lébla ze seriálu První republika, který momentálně natáčí hlavní roli ve filmu o Václavu Havlovi (†75).

Cenu Thálie dostal díky představení Andělé v Americe, které se hraje v Městských divadlech pražských. V dámské kategorii zvítězila Lucie Trmíková za hru Soukromé rozhovory, která vznikla podle jejího scénáře na motivy textu Ingmara Bergmana v režii Jana Nebeského.

Rozdána byla i řada cen za celoživotní dílo, mj. pro Ladislava Mrkvičku, Zdeňka Svěráka (88) nebo nezapomenutelnou operní divu Gabrielu Beňačkovou.

Pokud jde o outfity, které nominovaní i hosté zvolili na slavnostní večer do Národního divadla, můžete se na ně podívat v naší bohaté fotogalerii. Nás zaujala Anife Vyskočilová, která v růžovém modelu předvedla svá obří ňadra, což na Tháliích nepůsobilo zrovna moc vkusně.

Reklama

Další články

Načítám