Hlavní obsah
Článek

Sice trpí Parkinsonovou chorobou a také ho trápily těžké deprese, zdá se ale, že se jeho zdravotní stav aspoň do jisté míry zlepšil. Herec Ladislav Mrkvička převezme v Národním divadle ocenění za celoživotní dílo v rámci slavnostního večera Cen Thálie a o tom, že dorazí, už přestávají panovat pochybnosti.

Už na nominační tiskové konferenci, kde bylo Mrkvičkovo ocenění zveřejněno, nás prezident Herecké asociace Ondřej Kepka ujišťoval, že se herec na slavnostní večer těší a už si připravuje proslov.

Mrkvička se sice neúčastnil uvedení svého posledního filmu Staříci na karlovarském filmovém festivalu, nicméně jeho další uvedení už si ujít nenechal. Objevil se nejen na speciální předpremiéře v září v kině Lucerna, ale také na projekci pro média, která proběhla dva dny před Tháliemi.

Film je o dvojici bývalých politických vězňů ve stařeckém věku, kteří chtějí vypátrat a zabít komunistického prokurátora z padesátých let, jenž nebyl za své činy nikdy potrestán. Je v podstatě o obtížné cestě za odplatou a je volně inspirován skutečnými událostmi.

„Já měl být původně oním prokurátorem a nechtělo se mi ztvárnit tuhle negativní roli. Naštěstí pro mě k tomu nedošlo a zahrál jsem si kamaráda Jiřího Schmitzera a i on byl důvodem a motivem, proč jsem do toho filmu šel. Poprvé v životě jsme se sešli před kamerou, vlastně poprvé vůbec při nějaké herecké práci, a to se mi líbilo. A musím říci, že to bylo dobré rozhodnutí. Skvěle jsme si rozuměli a ten příběh nás oba doslova chytil,“ uvedl po projekci Ladislav Mrkvička.

Reklama

Další články

Načítám