Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Vědci vyvinuli nanočástice, které výrazně omlazují kůži, vyhlazují jizvy a dokážou zlepšit i celulitidu. Kosmetika Endor Technologies s obsahem těchto látek se začíná prodávat od září i v České republice a na Slovensku.

Tým vědců ze španělského lékařského institutu pro nanotechnologie vyvinul 20 různých částic o velikosti deseti tisíciny tloušťky lidského vlasu, které slibují velký průlom při léčbě rakoviny slinivky a tlustého střeva. Nanotechnologie, jak se odborně tyto částice nazývají, na léčbu rakoviny jsou již ve druhé fázi klinického testování a připravuje se závěrečné testování na lidech.

Jedna z těchto nově vyvinutých nanotechnologií prokázala výborný efekt na omlazení lidské kůže. Jedná se o molekulu zlata obalenou kyselinou hyaluronovou, která se při nanesení na kůži naváže na receptor kožní buňky CD44 a dává jí signál k tomu, aby produkovala více kolagenu a elastinu, což jsou bílkoviny odpovědné za elasticitu, pružnost a mladý vzhled kůže.

Tato nanotechnologie již prošla klinickým testováním na dobrovolnících, a to ve dvojitě slepých placebem kontrolovaných studiích. Zároveň prošla i kontrolním okem EU, takže je nejen účinná, ale i bezpečná. V rámci Evropy je tato nanotechnologie zaregistrována pod značkou Endor Technologies.

Foto: Medaprex
Kosmetika Endor

Výsledky studií prokázaly po aplikaci krému Endor Technologies:

31% Průměrné zeštíhlení ošetřované oblasti

22% Redukce celulitidy

17% Průměrné zmenšení ďolíčků

7% Průměrné zlepšení pomerančové kůže

Šlo o dvojitou studii, kontrolovanou placebem. A ruku na srdce dámy, která z nás to neocení?

Po aplikaci anti-aging krému a séra pak došlo k 30% navýšení produkce kolagenu a 25% navýšení produkce kyseliny hyaluronové, hustota pokožky se pak zvýšila v průměru o 37%, maximální výsledek byl 171%!

O kosmetiku s nanotechnologiemi je velký zájem po celém světě, kde také už začíná sbírat zasloužená ocenění. Za rok 2019 vyhrály ocenění Beauty Awards Shortlist – Editors Choice ve Velké Británii hned 2 produkty a to: oční krém Endor a anti-celulitidní krém Endor.

Foto: Medaprex
Endor Technologies

„Kosmetika již dávno není jen prodejem iluzí. Tak jak pokročil vývoj počítačů, které před 30 lety byly velké jako šatní skříně a dnes máme v mobilu celý notebook, foťák nebo hudbu, tak i výzkum ve vývoji účinných látek na zpomalení stárnutí kůže pokročil mílovými kroky. Nové inovativní značky zařazují do svých kosmetických výrobků peptidy, které jsou systémem dronů přeneseny do střední části kůže, nebo právě nanotechnologie, které umí kožní buňky povzbudit k samoregeneračním procesům,“ uvádí Anna Brandejs, majitelka firmy Medaprex, která se zabývá uváděním kosmetických značek.

Exkluzivním distributorem značky Endor Technologies je společnost Medaprex a je k dostání u dermatologů na klinikách, v kosmetických salonech a také na e-shopu www.medaprex.cz.

Další články

Načítám