Hlavní obsah
Článek

Vendula Pizingerová velmi těžce nese smrt Karla Gotta, se kterým ji pojil velmi blízký vztah. Letité spojení jejího zesnulého muže Karla Svobody a Karla Gotta nelze opomenout.

"Spojení je jasný. Skončila jedna éra, i v rámci naší rodiny se kruh uzavřel. Jsme hodně spojení. Můj syn Jakub, Karlova Nelly Sofie i vnuk Michala Davida jsou narozeni ve stejný den 28. května. To asi není úplně náhoda," řekla Super.cz Vendula. Navíc její dcerka Klárka, stejně tak dcera Michala Davida zemřely na nemoc, která porazila i Gotta - akutní leukémii.

"V noci jsem se vzbudila ve 2:22 a řekla jsem si, že se něco stalo. Byla jsem si jistá. Nevěděla jsem co. Ráno přišla ta zpráva," říká se slzami v očích Vendula.

Velká rána to byla i pro jejího syna Jakuba. "Měli jsme puštěnou televizi, kde se opakovaly záběry Karla s Karlem Svobodou, jak spolu sedí u klavíru. Kuba poprvé viděl tátu naživo v televizi," prozrazuje.

Na Karla Gotta bude vždy vzpomínat. "Národ je naprosto oprávněn pro Karla truchlit. Byl to gentleman, který když jste seděli u stolu, tak vstal a podal vám kabát z ramínka. To už dnes chlapi nedělají," říká.

Naposledy s ním mluvila v den jeho 80. narozenin. "Děkoval mi, bavili jsme se o spoustě věcí i s jeho ženou. Byla v té době řada pořadů ke Karlovým narozeninám, kam jsem byla pozvána. Za to mi děkoval. Sám už věděl, myslím, že tady to působení nebude mít dlouhého trvání, a bilancoval. Řekl mi, že člověk si má ten život užít," vzpomíná.

"V den narozenin to byl poslední kontakt s Karlem. Až po létě přišla zpráva, že trpí akutní leukémií. Tou trpěla moje dcera. V tomhle věku se té síle nemoci nedá vzdorovat, pokud člověk nemůže podstoupit transplantaci kostní dřeně. Je to nemožné," dodala Vendula, která nebude chybět na pohřbu. "Karel Gott se byl taky rozloučit s Karlem Svobodou, za rodinu tam budu určitě," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám