Hlavní obsah
Článek

Smrt Karla Gotta (†80) zasáhla celou řadu známých osobností, které na milovaného zpěváka vzpomínají. Smutní i vdova po režisérovi Miloši Formanovi (†86) Martina Formanová (58), která patří ke zpěvákovým bývalým přítelkyním. Chodila s ním v době, kdy jí bylo osmnáct let. Na Instagramu zveřejnila fotku s Karlem a jeho ženou Ivanou.

„Vzpomínka na jeden z krásných večerů. Objímám tě, Ivi, a přeju sílu tobě i celé rodině,“ myslela Formanová i na zdrcenou vdovu. Ona sama přišla o slavného manžela loni, a tak ví, jak se asi Ivana Gottová (48) cítí.

Odchod Karla Gotta rozesmutněl i herečku Ivu Janžurovou (82).

„Ivanko, bála jsem se moc. Orchidej od Karla ochabovala. Nechtěla jsem vás také svými vzdechy ochabovat. I když v duši se mi rozprostírala zlá předtucha. Dnes v noci jsem na chalupě byla sama, začalo pršet a od chvíle, kdy to vím, jen pláču a slzami s deštěm splývám,“ nechala se přes ČT24 slyšet oblíbená herečka.

Známé dámské pěvecké duo Kamélie, Hana Buštíková a Dana Vlková, rovněž truchlí po svém kolegovi a příteli Karlu Gottovi.

„Měli jsme spolu perfektní vztah, potkávali jsme se na pódiu nejen u nás, ale především v zahraničí. Několikanásobná vystoupení v Německu nás hodně spojila a semkla. Byl pro nás vždy velkým vzorem, přítelem a kamarádem. Byl to rytíř, výjimečný člověk, osobitý, nenahraditelný, charizmatický, a především velký gentleman. Zkrátka zůstaneš s námi napořád a nikdy nezapomeneme,“ vzkázaly dámy.

Smutek neskrýval ani známý houslista Pavel Šporcl.

„Karle...je mi tak líto, že musím psát tyto řádky. Před dvěma dny jsem Vám posílal sms s přáním klidu a energie. A doufal...Bylo mi ctí se s Vámi znát, být hostem Vašich pořadů, zvát Vás na své koncerty, diskutovat s Vámi o hudbě, životě, umění. Styčných bodů bylo hodně a stále bylo o čem povídat. Vždy jste se choval lidsky a přátelsky. Byl jste pro mne obrovskou inspirací. Děkuji Vám za všechny společné chvilky. Nikdy na ně nezapomenu,“ napsal Šporcl.

Ke Gottovi měl hodně blízko i německý rapper Bushido, jenž společně s Gottem nazpíval německou verzi hitu Být stále mlád, Für immer jung. „Dnes nás opustil úžasný člověk. Upřímnou soustrast pozůstalým. Milý Karle, prosím pozdravuj ode mě moji maminku. Vyřiď jí, že nám všem moc chybí,“ vzkázal rapper.

Reklama

Další články

Načítám