Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80), který v úterý krátce před půlnocí zemřel, se dočkal první velké pocty. Vyprodaný stadion v pražském Edenu mu vzdal hold před začátkem zápasu Ligy mistrů mezi Slavií Praha a Borussií Dortmund.

„V 80 letech zemřel nejslavnější český zpěvák Karel Gott. Ten měl kromě hudby blízko i ke sportu, v mládí působil jako fotbalový brankář, proto nám dovolte nám uctít jeho památku minutou potlesku a poslechu, Mistře děkujeme a odpočívejte v pokoji,“ vzkázal hlasatel v Sinobo Aréně.

Za hromového potlesku se tak na stadionu hrála Včelka Mája, a to jak v češtině, tak němčině. Taková pocta by se Gottovi určitě moc líbila.

Truchlí i německý tým. Pro Borussii legendární český zpěvák v roce 1996 nazpíval klubovou hymnu právě s použitím slavného hitu Včelka Mája. Klubovou hymnu nahrál spolu s kolegou Norbertem Dickelem, jmenovala se Schwarz-Gelb wie Biene Maja.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám