Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zesnulý Karel Gott (†80) v posledním roce svého života na veřejnosti příliš nevystupoval. Jeho oslabené tělo, které bojovalo s leukémií, a nízká imunita mu překazily hned několik naplánovaných vystoupení.

V lednu si zazpíval na plese v pražském Žofíně a poté v Příbrami, kde s ním na pódiu vystoupila i jeho nejmladší dcerka Nellinka. Další koncert proběhl v Brně.

Slavíkovo poslední vystoupení před velkým publikem bylo na koncertě Leoše Mareše (47) v pražské O2 areně, který se konal tento rok v květnu.

Na něm ještě Gott oplýval energií a svým proslulým humorem. Dokonce se nechal obléct do stylové a moderní teplákovky, za což sklidil na internetu velké ovace a fanoušci opěvovali Božského Karla, který se předvedl jako frajer. Od té doby se pravděpodobně jeho stav nevyvíjel k lepšímu, a tak další koncerty, například na festivalu Benátská noc, padly.

Poslední, kdo si vychutnal velkého Mistra na jevišti se vší parádou, byl moderátor Leoš Mareš, který je z čerstvé zprávy o úmrtí zpěváka zdrcený podobně jako ostatní blízcí a kolegové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám