Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Potomci herců často kráčejí ve šlépějích svých rodičů. Stejnou profesi jako otec, herec a režisér Miroslav Hanuš, si vybrala i Eliška Hanušová. Televizní kariéru dokonce začíná v seriálu, v němž její táta působí už deset let - v Ulici. Jejich linky se ale neprotínají a ani na natáčení se nepotkávají.

Hanušová ztvární postavu osmnáctileté Báry Klímové, jejíž linka začíná v době, kdy naletěla pochybnému manažerovi, který zneužil její fotky k lechtivým produktům.

„Bára je mladá, citlivá a trochu naivní holka. Bohužel si k tělu pouští lidi, od kterých by se měla držet dál. Její příběh je edukativní, doufám, že se z něj poučím já, a třeba i někdo další a při podpisu smlouvy bude obezřetnější,“ říká Eliška, pro kterou je role v Ulici první dlouhodobou zkušeností se seriálem. V minulosti se objevila v Profesoru T.

„S tatínkem jsme moji roli probírali, ale rady mi nedával, nechává to na mně,“ říká Hanušová.

Více zkušeností než s televizním herectvím má Eliška s divadlem. Působí mj. v Národním divadle, v Divadle Na Fidlovačce, v divadle Studio DVA či v Divadelním spolku Kašpar.

Miroslava Hanuše, jenž má s choreografkou Janou Hanušovou celkem tři dcery, vedle Elišky ještě Alžbětu a Jindřišku, budou televizní diváci od října vídat také v soutěži StarDance na České televizi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám