Hlavní obsah
Článek

Teprve po třiceti letech se Zdena Studénková (57) rozhodla pootevřít svou třináctou komnatu a svěřit se s jednou z nejtěžších životních chvil. S tím, jak málem přišla o své jediné dítě, dceru Simonu (31), kterou má s exmanželem režisérem Stanislavem Párnickým (66).

Zdena měla rizikové těhotenství, které připomínalo doslova noční můru. „Osm měsíců jsem ležela dolů hlavou se zdviženýma nohama, jen abych o Simonu nepřišla,“ vzpomíná na nepříjemné chvíle v rozhovoru pro slovenský deník Pluska.sk.

Aby předešla nejhoršímu, svěřila se do rukou lékařů. Ale tehdejší lékařská péče byla zřejmě spíš ke škodě než k užitku. „Třikrát denně mi přinesli jídlo, dali mi tablety vitamínu E a to byla celá péče v rizikovém těhotenství.“ Proto se rozhodla pro radikální řešení a z nemocnice raději utekla. „Oblékla jsem si župan, z budky jsem si zavolala taxíka a utekla jsem domů. Když jsem se po svátcích vrátila, personál ani nepřišel na to, že jsem tam nebyla,“ říká.

Kvůli hrůzným zážitkům, které její první těhotenství provázely, se proto rozhodla, že zůstane jen u jednoho dítěte. „I druhé těhotenství by bylo určitě rizikové a to jsem už nechtěla zažít.“

Až po padesátce potkala svého současného partnera, o sedmnáct let mladšího dirigenta Braňa Kostku, se kterým nakonec po dalším dítěti zatoužila. Jenže příroda její přání už nevyslyšela. „Když jsem nakonec s Brankem zatoužila po dalším dítěti, už to nebylo možné,“ uzavírá se smutkem v hlase.

Reklama

Další články

Načítám