Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeho jméno je spojováno s neporazitelností. Chuck Norris (79) je pojem, který sice rozpoutává debaty o nejlepším vtípku s jeho jménem, ale zároveň je brán jako jeden z nejobávanějších akčních hrdinů. Roky bojoval například v seriálu Walker, Texas Ranger, jež se nyní dočká pokračování.

1. Jeho pravé jméno není Chuck, ale ani Charles. Celé rodné jméno je Carlos Ray Norris.

2. Chuck je napůl Ir a napůl Indián, jelikož dva ze čtyř prarodičů byli Čérokíové. Jednalo se o tátovu matku a maminčina otce.

3. Norris vyhrál mnoho mistrovství v bojovém umění a později jej začal vyučovat ve vlastní škole s názvem Chun Kuk Do (jeho vlastní styl bojového umění). Sám byl majitelem černého pásu v Tang Soo Do, brazilskému jiu jitsu a v judu.

4. Chuck jednu dobu prodával i vlastní džíny, které se jmenovaly Action Jeans a daly se v nich provádět bojové sporty, aniž by se při výkopech roztrhly.

5. Bojovým sportům se od něj učil i Steve McQueen, který jej přivedl k myšlence, aby se také přihlásil do hereckého kurzu.

6. Norris se nebojí pustit ani do novinařiny. Nejenže napsal několik knih, ale pravidelně píše novinové komentáře na web WorldNetDaily.com.

7. Hrdinou není jen ve filmech. Svou kariéru ukončil ve chvíli, kdy onemocněla jeho manželka a on se ihned ujal role opatrovatele. Chuckova manželka Gena byla v roce 2013 přiotrávena kontrastní látkou s gadoliniem pro zlepšení obrazu na vyšetření pomocí magnetické rezonance. Žena byla po vyšetření silně malátná, trpěla nesnesitelnými bolestmi, nervovými problémy a měla i problémy s ledvinami. „Skončil jsem s filmovou kariérou, abych se soustředil na ženu. Celý můj život se teď točí jen kolem toho, abych ji udržel naživu,“ uvedl tehdy Norris.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám