Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kim Kardashian (43) nedávno s fanoušky sdílela verdikt lékařů, který zněl psoriatická artritida. Nyní pro blog Poosh své sestry Kourtney sepsala esej o tom, jak se s nemocí vyrovnává. Překvapila také tím, jak dlouho už bojuje s problémy způsobenými lupénkou.

„Poprvé u mě propukla lupénka před 13 lety, spustilo mi ji nachlazení. Měla jsem ji na břiše a po celých nohách,“ svěřila se Kim se začátky obtíží.

„Vyrážka se objevila znovu až o pět let později. Od té doby se s ní potýkám pořád,“ vysvětlila Kim. Problémy zmizely pouze během jejích dvou těhotenství, jinak má fleky, převážně na nohou, konstantně.

„Jsem se svou lupénkou v pohodě, ať je kdekoliv na mém těle. Někdy mi nevadí ji ukázat, někdy ji zakryju tělovým make-upem. Pokud trpíte něčím podobným, nedovolte, aby vám to zničilo život. Dělejte, co můžete, abyste se s tím srovnali a nepřeválcovalo vás to,“ vzkázala fanouškům.

Ke kožním problémům se však nedávno přidaly i bolesti kloubů. „Jednou jsem se probudila a nemohla jsem ani zvednout telefon, jak mě bolely ruce. Nejdřív jsem si myslela, že je to od posilování z předchozího dne, ale když to trvalo několik dní, musela jsem k lékaři.“

Kim podstoupila testy, které prokázaly revmatoidní artritidu a lupus. Ačkoliv ji doktoři varovali, že může jít o falešný poplach a musí na další testy, Kim se prý zmocnila panika. Nakonec se ukázalo, že jde „pouze“ o psoriatickou artritidu a televizní hvězdě se nesmírně ulevilo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám