Hlavní obsah
Článek

Když někdo nabídne Lucii Vondráčkové (44) možnost stát se součástí projektu, který pomáhá, nikdy nezaváhá. A když se zrovna jedná o pomoc zvířatům, tak už vůbec ne. I proto na focení pro kalendář jménem Jsem součástí přírody kývla okamžitě.

„Srdcovka s labuťátkem a krásný projekt, který pomáhá,“ svěřila se zpěvačka, která celé odpoledne strávila v Záchranné stanici hlavního města Prahy. Před fotoaparátem jí dělal společnost mladý sameček labutě, který málem přišel o život.

Byl objeven vysílený a viditelně zaostávající za svými sourozenci. Zaměstnanci stanice se mláděte ujali, odchytili ho a provedli prohlídku, při níž bylo zřejmé, že se mu zachytává krmení v zobáku. Nebylo tedy možné, aby jeho potrava mohla projít dál do jícnu. Veterinářka následně při rentgenu zjistila, že se jedná o zapíchnutý rybářský háček v dutině zobáku.

Na stanici krásnému zvířeti pomohli, a stalo se tak jedním ze zachráněných zvířat, která se v charitativním kalendáři objeví. „Lucie s námi fotila přímo v areálu záchranné stanice a na zvířátka se přijela podívat i s přáteli a syny, kteří potom nadšeně malovali zvířata, která ve stanici viděli. Celý den nám propršelo, ale Lucie přesto pro myšlenku projektu i pomoc, zvládla focení pouze v šatech v dešti. Provizorně jsme nad ní tedy drželi deštník, aby nám nezmokla,“ svěřila fotografka Markéta Novak.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám