Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Halina Pawlowská (69) vydala už svoji devatenáctou knihu a nazvala ji Velká žena z východu. Pro právě takhle? "No, já jsem velká žena, to vidíte sami, a po tatínkovi mám kořeny na východě," smála se Halina s tím, že jde ale o román a nikoli o autobiografii. "I když určité myšlenkové pochody máme s hrdinkou společné," doplnila.

Takovou spoustu známých tváří jako ona neměl na křtu knížky snad nikdo. A každý vzdával Halině hold. "Halina je pro mne opravdu velká žena. Srovnal bych ji třeba s Věstonickou Venuší," přiznal hudebník Ondřej Hejma na dotaz, kdo je podle něj velkou ženou historie.

Souhlasila s ním i většina dalších hostů, i když pár jiných jmen zaznělo. "Velká žena byla Marie Terezie, protože měla dvanáct dětí," plácla modelka Lucie Kachtíková. "Velkou ženou z východu je pro mne Angela Merkelová, která pochází z východního Německa a obdivuju ji jako političku, i když její názory nesdílím," překvapila výletem do oblasti politologie Marta Jandová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám