Hlavní obsah
Článek

Jak jsme už zmínili, žádná role ve filmu Nabarvené ptáče, kromě té hlavní, není velká. Ani ta herečky Ireny Máchové, kterou mohli diváci naposledy vidět na televizních obrazovkách jako zbohatlickou potvoru v seriálu Ohnivý kuře vedle kolegyně i životní kamarádky Evy Decastelo (45).

"V Nabarveném ptáčeti hraju ženu s kojencem. Nemůžu k tomu nic jiného říct. Dostala jsem od Václava Marhoula jedinou režijní připomínku, řekl mi, abych si představila, že držím toho svého malého Teodora. To mi stačilo," řekla nám herečka, která je kromě tříletého syna maminkou čtyřleté dcery Antonie, takže inspirace bylo dost.

"Všechny ty typy byly v tomhle filmu vybrané tak dobře, že byť se tam člověk jenom mihne, tak si ho okamžitě všimnete. Jak Václav (režisér Václav Marhoul - pozn.), tak kameraman Vladimír Smutný to pojali tak, že si dali záležet na úplně každé postavě. Takže i mě si všimne úplně každý," mínila Irena, která byla nepřehlédnutelná i na premiéře, kam vyrazila ve zlatých šatech à la mořská panna, které daly vyniknout křivkám její postavy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám