Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Když může jít do vězení chudá samoživitelka z Akronu, není žádný důvod, aby bohatou a privilegovanou matku neměl postihnout stejný trest,“ zaznělo z úst žalobce u soudu, který projednával kauzu herečky Felicity Huffman (56) ve věci úplatků a podvodů s přijímacími zkouškami na vysokou školu.

Skončil pokutou víc než 700 tisíc korun českých, 250 hodinami veřejně prospěšných prací, 14 dny za mřížemi a roční podmínkou po propuštění.

Do vězení soud herečku poslal za to, že byla součástí skupiny lidí, kteří upláceli, aby se jejich děti dostaly na prestižní univerzity. Huffman je první osobou, která byla odsouzena.

„Způsobila jsem víc škod, než jsem si kdy dokázala představit,“ plakala herečka před vynesením rozsudku. Svou chybu uznala, u soudu uvedla, že její chování bylo „hloupé a špatné“. Nastoupit k výkonu trestu by měla 25. října. K soudu Huffman doprovázel manžel William H. Macy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám