Hlavní obsah
Článek

To jsou samé smlouvy, výkresy, objednávky, faktury a tiskárna se div neroztrhá na kusy. S narůstajícím tempem podnikání je třeba zvolit tiskárnu, která vás podrží za každých okolností a její provoz se vám opravdu vyplatí. Jak ji ale vybrat?

Odpíchněte se od barvy

Položte si důležitou otázku: „Co tisknu nejčastěji?“ Jsou to barevné grafy, fotografie, výkresy či katalogy? Pak je dobré sáhnout po inkoustové tiskárně, která tiskne díky barevné inkoustové náplni, tedy cartridgi. Pokud jste zavalení výplatnicemi, objednávkami a fakturami, pak klidně zvolte laserovou technologii. Ta je perfektní do většiny administrativních kanceláří. Stařičkou jehličkovou „Epsonku“ si nechte snad jen z nostalgie. I když je na první pohled nezničitelná, neporadí si už se všemi požadavky moderního tisku.

Rychlost až na prvním místě

Znáte to, začátek porady se nezadržitelně blíží a vy zatím jen přešlapujete u tiskárny. A dokonce ji podezříváte, že si to náramně užívá. Pokud chcete opravdu rychlou mašinku na inkoustovou tiskárnu hned zapomeňte. Vsaďte na rychlíky z laserové technologie, kteří jsou přesní a v počtu vytištěných stránek za minutu nemají konkurenci. U těch nejlepších mluvíme i o 60 stránkách za minutu. A nemusí se díky laseru před tiskem ani zahřívat.

3v1 nemá v podnikání konkurenci

Tisk, skenování a kopírování – to jsou tři základní funkce snad už každé dneska vyrobené tiskárny. U multifunkčních zařízení se zaměřte i na schopnost samostatného podávání papíru při oboustranném tisku a kopírování. A v neposlední řadě by měla mít tiskárna i velký zásobník papíru. Ideálně s objemem 150 listů.

Svatá trojice – výtěžnost, efektivita a úspora

Hledíte i na nákladovost svého byznysu? No aby ne. Kromě vlastního nákupu tiskárny ušetříte při výběru papíru, náplně do tiskárny ale i na energii. Moderní tiskárny vám s vlastními aplikacemi a nastavením využitelnosti toneru ušetří nemalé částky na provozu. Výtěžnost takto zvýšíte až o třetinu. Pokud chcete ale opravdu ušetřit, zvolte k tisku místo originálních – kompatibilní alternativu náplně. „Na prodejně tonerů v Praze a Plzni nabízíme kompatibilní náplně, které mají stejnou kvalitu a výtěžnost jako originály a šetří až 70 % nákladů“, říká Lukáš Čamlík, spolumajitel e-shopu Miroluk. Energii pak ušetříte nastavením úsporného režimu hibernace.

Výjimečná rychlost a způsob propojení

Dokážete si představit takový luxus, že budete tisknout s připojením k Wi-Fi, z telefonu, počítače, nebo na dálku díky sdílené obrazovce vašeho počítače z pohodlí domova? Při častém tisku fotografií jsou výhodné i vstupy pro USB, media karty a PictBridge porty. Jak moc budete propojeni s vaší tiskárnou je jen na vás. Ulehčete si propojení co nejvíce a šetřete čas, peníze a nakonec i své nervy.

Další články

Načítám