Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtvrteční příspěvek Karla Gotta (†80) na sociální síti rozesmutnil všechny jeho fanoušky a přátele. Mistr v něm otevřeně svěřil, že trpí akutní leukémií.

Pod textem se okamžitě začaly hromadit vzkazy, aktuálně jsou jich už skoro čtyři tisíce a další přibývají. Gottovi v nich lidé přejí hlavně hodně zdraví, sílu a vůli se nemoci vzepřít. Najdou se ale i tipy a rady, jak s leukémií bojovat. Ty z ranku alternativních bohužel vedou ke sporům mezi zpěvákovými fanoušky.

Ostřejší debatu vzbudilo např. doporučení konopných produktů, kterých jsou někteří zastánci, jiní především v kontextu tak závažného onemocnění, s nímž Gott bojuje, odpůrci. Někteří diskutéři také u odkazu na konkrétní výrobek poukázali na to, že je nevkusné využívat diskuzi u takové zprávy k reklamě. Do diskuze se zapojila víc než stovka lidí.

„Před čtyřmi lety jsem pro agresivní nádor podstoupil velmi intenzivní léčbu. Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě myelodysplastického syndromu. I přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii,“ napsal Gott na sociální síti s tím, že podstupuje ambulantní léčbu v nemocnici v Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám