Hlavní obsah
Článek

Někdy se herci natolik položí do své role, že se začínají podle postavy měnit i v soukromém životě. Přihodilo se to i Pavlu Liškovi, když ho režisér Jiří Vejdělek ve filmu Poslední aristokratka obsadil do role hypochondrického zámeckého zahradníka s poetickým jménem Krása.

„Je to velmi podivná postava, záhadná postava, na ty já jsem expert. Přestože má pracovat jako zahradník a údržbář na zámku, je to člověk, který prakticky neustále umírá. Hypochondr, jehož vášní je hudba,“ popsal svou postavu Liška.

„Pavel se do role tak vžil, že mu během natáčení začaly strašně padat vlasy. Poletovaly kolem něho v celých chomáčích. Eliška Balzerová s Táňou Dykovou si z něho utahovaly, že teď už s bolestí hlavy nebude muset chodit za neurologem, ale za ortopedem, protože bude mít brzo hlavu jako koleno. Nakonec jsem jeho plešatění vepsal i do scénáře a z Pavlova trápení vznikly pěkné komediální scény. Hned, co jsme je dotočili, jako když utne. Vlasy Pavlovi přestaly padat, takže má na hlavě zase srst jako… no jako liška,“ smál se režisér Poslední aristokratky Jiří Vejdělek.

Nebylo to poprvé, co se zmínění herec a režisér potkali na place. Liška si v minulosti zahrál ve Vejdělkově komedii Účastníci zájezdu řidiče Karla. Oba filmy jsou adaptacemi knižních bestsellerů.

Související témata:
Poslední aristokratka

Reklama

Další články

Načítám