Hlavní obsah
Článek

Svůj hit Modlitbu pro Martu sice poprvé zazpívala v roce 1968, až nyní ale Marta Kubišová (81) představila plnohodnotný videoklip. Ten pokřtila v pražské Lucerně a slavnostního promítání se zúčastnila i někdejší první dáma Dagmar Havlová (71).

Obsadit ji do videoklipu byl nápad Marty, která je s herečkou dlouholetou přítelkyní, spojuje je mj. i láska ke psím mazlíčkům. „Byla jsem šťastná, protože je to hymna sametové revoluce. Vždy, když tu písničku slyším, tak si vzpomenu na tu soudružnost, přátelství, čestnost, hrdost a naději, se kterou jsme tam na náměstích a ulicích stáli,” svěřila Havlová na křtu.

„Já jsem si Martiny písničky zpívala od mala a uctívala jsem ji, protože tu pomyslnou fangli držela za nás za všechny, co jsme mohli pracovat,” dodala herečka, která nyní pro Českou televizi uvedla, že hodlá s hraním skončit a po 40 letech odchází z Divadla na Vinohradech, a to rolí ve hře Návštěva staré dámy. Příležitost objevit se ve videoklipu slavné písně si ale ujít nenechala.

Jeho uvedení neuniklo ani Ivě Janžurové, která se slavnostního křtu ujala. „Modlitba tě proslavila, ale také ti způsobila mnoho neštěstí,” řekla během křtu směrem ke Kubišové. Ta je z výsledku nadšená a nyní se hodlá plně věnovat svému koncertu, který plánuje na 16. listopadu a který bude jejím posledním v životě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám