Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří do desítky nejznámějších návrhářek Česka a pomalu se zapomíná na to, že Natali Ruden (53) má ukrajinské kořeny. Zajímavé je, že ke svým kořenům se designérka vrátila až nyní.

„Pocházím z Kyjeva, který je neuvěřitelně krásné historické město s ohromující barevností. Kloubí se tam jasně modré podnebí, zlaté kopule kostelů a moře zeleně. Hodně mne to ovlivnilo i v mém výtvarném cítění. Až nyní jsem poprvé v životě dělala kolekci inspirovanou mou rodnou zemí. Sama jsem byla překvapená, nakolik je to ve mně, nakolik jsou ve mně stále barvy mé země, ta inspirace tam stále je,” svěřila se nám Natali po přehlídce kolekce s názvem Džerelo neboli Prameny, kterou předvedla na recepci pořádané Velvyslanectvím Ukrajiny.

V nové kolekci Natali hodně pracuje s barvami ukrajinské vlajky, proto v ní najdete mnoho modro-žlutých kombinací. Na části modelů nechybí ani tradiční ukrajinská výšivka. Největší ozdobou kolekce se však staly tradiční ukrajinské věnečky, jež jsou nedílnou součástí ukrajinských krojů, které zdobily hlavy modelek, jako jsou Nikol Švantnerová, Kateřina Kasanová, Kateřina Votavová, Karolína Mališová, Tereza Jelínková, či Veronika Chmelířová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám