Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Josef Kubáník má na kontě mnoho seriálových rolí. Působil v Ordinaci, Ulici, Heleně, Přístavu, Modrém kódu, VIP vraždách, Krejzových, Gymplu s (r)učením omezeným nebo aktuálně v Temném kraji, v němž hraje lakomého hospodského.

Za příležitost v kriminálním seriálu byl herec rád, ale hned první natáčecí den mu prý spadl hřebínek. „Přišel jsem v kostýmu, a režisérka Jitka Bártů jen prohlásila, že vypadám jak z Grandhotelu, takže mi kostymérky nalepily knír, celého mě změnily, a já z toho byl docela nešťastný. Nevěděl jsem, co s tím budu dělat,“ přiznal rozpaky, které pomohla rozptýlit až kolegyně Dana Morávková. „Co blbneš, konečně můžeš hrát něco jiného, než jsi byl zvyklý. Užij si to a hraj!“ domlouvala mu. Radu si vzal k srdci a svůj „nový“ vzhled si nakonec i oblíbil, přiznal.

A také to, že ke kriminální tematice seriálu má blízko díky otci, který jako kriminalista působil. To prý ale „nepřiznal“. „Holky (autorky Jitka a Kateřina Bártů - pozn.) to nevědí, takže se ani na nic nemohly ptát – a já sám jsem s ničím nepřišel,“ říká.

Vedle herectví se Kubáník věnuje psaní, vyšla mu už druhá kniha o herečce Květě Fialové, se kterou ho pojilo velké přátelství. „Paní Fialová vždy říkala: ‚Musíš říct pravdu a co si myslíš‘. A tohle je skutečně pravdivá knížka,“ říká autor titulů Poslední deník Květy Fialové a Květa Fialová/ Pod křídly andělů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám