Hlavní obsah
Článek

Se svými traumaty z minulosti se Helena Houdová (44) vyrovnává po svém. Modelka a královna krásy z roku 1999 se musela například vypořádat s bolestivým rozchodem se zámožným podnikatelem Omarem Amanatem, s nímž má syny Dariena (11), Daveeda Jakuba (8) a dceru Deiu (6). Tu největší bolístku si ale nese v sobě už od dětství, kdy se jako malá holčička stala obětí sexuálního zneužívání.

Místo toho, aby se éterická kráska po takových zkušenostech schoulila do kouta, naopak odhodila stud a začala po světě chodit tak, jak ji pánbůh stvořil. Tentokrát šla nahá v nevadské poušti, kde zrovna probíhal jeden z nejšílenějších letních festivalů světa Burning Man.

„A šla jsem. A poprvé jsem cítila pochopení a lásku od těch, které jsem potkávala. Viděla jsem v jejich očích odraz krásy mého těla. A poprvé jsem nebyla jen objektem touhy, ale respektovaná žena v prostoru lásky a soucítění. A moje síla dovolovala ostatním vidět tu jejich. A moje chůze se stala medicínou. Pro nás znásilněné. Pro nás nerespektované. Pro nás zneužité. Pro nás zostuzené. Pro nás, kteří cítí/cítili vinu z vlastního těla. Pro nás, které jsme uvěřily, že nejsme dost krásné, silné, chytré,“ okomentovala svůj odhalený snímek, který sdílela na Instagramu.

Následně popsala i své pocity, které v ní tato „očista“ vyvolala. „Šla jsem za všechny nesplněné sny našich prababiček. Za životy těch, které upálili i těch, které po staletí utlačovali. A cítila jsem to všechno - vztek, oceán smutku, vinu, strach, stud. A když jsem tomu dovolila mnou proběhnout, zmizelo to. Šla jsem za nás všechny - muže i ženy - abychom si mohli zpátky vzít sílu, kterou má v sobě každý z nás. Ve svém těle i ve svých genitáliích,“ dodala Houdová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám