Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na hudební scénu vstoupil v 80. letech minulého století, kdy vytvořil dvojici se Standou Hložkem. Spolu doprovázeli Hanu Zagorovou (†75). Takže vlastně není vůbec divné, že Petr Kotvald oslaví už šedesáté narozeniny. Divné ovšem je, že by mu je nikdo podle vzhledu nehádal. A on sám věk prý moc neřeší.

K narozeninám, které má 8. července, si nadělil hlavně hudební dárky určené pro posluchače. Slavit bude koncertem a novým albem LX, tedy římskými číslovkami "šedesát". Ke stejnojmenné skladbě vznikl i videoklip.

Mezi dvanácti písněmi jsou popové písničky, balady, ale třeba i šanson nebo prvky country. Na albu se objevují i 2 coververze. Pod českým názvem „Jde za svou láskou“ se skrývá hit zpěváka a skladatele Terence Trent D'Arbyho Let Her Down Easy a skladba „Svátost lásky“ je zase výsledkem spolupráce slovenského produkčního studia TC Lemons s Američankou Stephanie Kay.

„I když se jedná o mé životní jubileum, pořád jsou to jen narozeniny! Ale bude to hlavně svátek hudby. Mých písniček a také přízně mých posluchačů. A to se sluší pořádně rozjet a oslavit. V sobotu 28. září 2019 v Kongresovém centu Praha koncertem Best of 2019 – LX. A proč LX? Prostě se to tak stalo. Takže nečekejte ani retro a ani kapku sentimentu. Ale o emocích to je. Vlastně jenom o emocích,“ říká Petr Kotvald.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám