Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přesně takovou pózu totiž oběma filmovým ikonám předepisuje scénář nového filmu francouzského režiséra Christopha Honoré s názvem Milování, ve kterém Miloš Forman a Catherine Deneuve ztvárnili ústřední hereckou dvojici. Ona v roli prodavačky v luxusním pařížském obuvnictví Madeleine, on v roli lékaře Jaromila. A jak už název napovídá, není ve filmu nouze ani o milostné scény.

Oskarový režisér přiznává, že k přijetí role měl hned několik důvodů. „V tomto případě mě zlákala osobnost Catherine Deneuve a fakt, že už se mi začalo stýskat po pařížských restauracích. A samozřejmě, že jsem se nejdřív zeptal svých francouzských kamarádů na režiséra,“ nezapřel v sobě Forman filmového fajnšmekra v rozhovoru pro portál Květy.

A na hereckou kolegyni Deneuve nešetří chválou. „Je naprostá profesionálka, soustředěná na práci, milá ke všem, žádné hvězdné manýry jsem u ní nevypozoroval. A asi má i s dcerou pěkné vztahy, protože být s nimi dohromady na place byla pohoda,“ naráží Forman na fakt, že jejich filmovou dceru Veru ztvárnila herečka Chiara Mastroianni, která je skutečnou dcerou francouzské divy.

Reklama

Další články

Načítám