Hlavní obsah
Článek

Byly roky, kdy se její strava skládala zejména z pražených mandlí a červeného vína. Po narození dcery Bibiany se Barbara Nesvadbová (49) přece jen musela začít ohánět i v kuchyni, ale nikdy se z ní nestala hospodyňka.

Bylo pro nás tedy lehkým překvapením, když jsme známou spisovatelku potkali v bistru Mezi řádky v centru Prahy, kde zaměstnávají hendikepovaný personál. Poměrně obstojně se Bára oháněla za pultem, servírovala dezerty, připravovala kávu a kasírovala hosty. „Zatím se stále všechno učím. Chce to triky. Třebas ty šlehačkový moučníky jsou mega křehký, takže nandat je na talířek a nedotknout se jich rukou je pěkný stres. Dost dlouho mi trvalo naučit se dobrý kafe a ornamenty na capuccinu, ty jistě nezvládnu. Ale trénuju,” prohlásila Bára, která se chystá příští měsíc v kavárně také vařit nové pokrmy. „Doufám, že lidi neutečou,” smála se.

Znovuotevření bistra na pražském Mariánském náměstí na začátku školního roku si nenechal ujít ani primátor Prahy Zdeněk Hřib. „Panu primátorovi je blízká naše myšlenka a motto, že “normální je být různý”, podporuje jak třebas LGBT komunitu, tak zaměstnávání lidí s hendikepem. Je tedy nejen půvabný, ale má i dobré a otevřené srdce,” říká Bára, která věčně zamračenému politikovi konečně vykouzlila úsměv na tváři.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám