Hlavní obsah
Článek

Další smutná zpráva pro fanoušky divadla Járy Cimrmana. Do hereckého nebe odešel dlouholetý člen souboru, malíř a scénograf Jaroslav Weigel. Ve věku 88 let zemřel ve čtvrtek ráno ve vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Herec se delší dobu léčil s vážnou nemocí, které nakonec podlehl.

Do Divadla Járy Cimrmana nastoupil v roce 1970 jako scénograf a kostýmní výtvarník. Na svém kontě měl nespočet divadelních rolí. Na prknech žižkovského divadla se objevil například jako malíř Žíla z Aktu, rytíř Hynek z Michle ve hře Blaník, děd Vševěd ze hry Dlouhý, Široký a Krátkozraký nebo třeba inspektor z Vyšetřování ztráty třídní knihy.

Známý je také z filmového plátna. V menších rolích si zahrál ve snímcích Vrchní, prchni!, Marečku, podejte mi pero!, nebo Jáchyme, hoď ho do stroje!. Jaroslav Weigel odešel v den, kdy jeho domovská scéna začíná novou divadelní sezónu.

Divadlo Járy Cimrmana přišlo v krátké době o další hereckou legendu. Nedávno na následky pádu ze schodů tragicky zemřel Václav Kotek (†66).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám