Hlavní obsah
Článek

Patří mezi nejúspěšnější české zpěváky ve světě. Adam Plachetka září na scénách ve Vídni, New Yorku či San Franciscu a mohlo by se zdát, že mu nic nechybí. Operní pěvec světového věhlasu se ale bohužel musí smířit s tím, že se svou rodinou nemůže trávit tolik času, kolik by si sám představoval.

S manželkou, rovněž operní pěvkyní Kateřinou Kněžíkovou, a dcerami Adélkou (5) a Barborkou (1) je v kontaktu po většinu roku hlavně prostřednictvím internetu.

„Rodinný život v tomto režimu není nejsnadnější. Na straně ženy je to obtížné v tom, že je na všechno sama. Jsme rádi, že máme podporu rodiny a přátel. Pro mě je zase těžké, že se musíme na dlouho odloučit. Teď budu odjíždět a vracím se za tři a půl měsíce. To samozřejmě nepotěší. Rád bych s holčičkami trávil víc času,” posteskl si Plachetka před svým vystoupením na koncertu John do vany, během kterého zpíval na střeše paláce Lucerna část opery Don Giovanni.

„K mé práci to patří. Mám pocit, že moje práce nemá příliš minusů. Toto je ale jeden z nich a v blízké budoucnosti to lepší nebude,” uvedl dále.

Adamovy dcery bohužel vyrůstají bez jeho přítomnosti, což ho pochopitelně mrzí. „Už mi spousta věcí utekla a spousta utíká. Díky tomu, že můžeme být v kontaktu aspoň přes internet, tak je to pro mě snazší než být odloučen a pouze si volat a psát dopisy,” uvedl v rozhovoru pro Super.cz Adam Plachetka.

Reklama

Další články

Načítám