Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak na tohle natáčení Tereza Kostková (47) jen tak nezapomene. Scenáristé seriálu Temný kraj si pro ni připravili hodně náročnou scénu. Její postavě Tereze Coufalové půjde doslova o život!

Veterinářka Tereza se stane nepohodlným svědkem vrahovi, který chce zamést stopy. Několikanásobný seriálový vrah ji svázal tak, že jí škrtidlo omotal kolem krku a spojil ho provazem za zády, se svázanýma pokrčenýma nohama. Jak síla v nohou veterinářku opouští, nohy se natahují a Tereza dusí sama sebe.

„Nikdy v životě bych nechtěla tohle zažít, ale zkusila jsem si to při natáčení a věděla jsem, že se nic nestane,“ přiznává herečka, která musela kvůli tomu strávit natáčecí den mezi prasaty. Svázaná do kozelce tak musela vydržet několik dlouhých desítek minut, a příjemné to rozhodně nebylo.

„Bylo to hodně náročné natáčení. Museli se mnou manipulovat, poponášet mě, nemohla jsem se nijak bránit. Věřte mi, že bych nikdy nechtěla takhle skončit. Natáčelo se z hodně úhlů, takže se to neustále opakovalo, člověk se pak dostane do podobného stavu, jako kdyby měl klaustrofobii,“ popisuje hrůzné natáčení Kostková, která se i přesto všechno snažila udržet si smích na rtech.

„Sama bych se z toho nikdy nedostala, takže kdyby se cokoli stalo, a třeba všichni odběhli a nechali mě tam, tak si neporadím. Sice jsme se smáli, ale přiznávám, že tahle hodina byla náročná.“

Jakmile náročné natáčení skončilo, herečka si oddychla a mohla se opět hluboce nadechnout. „Živě si pamatuju, jak jsem v tu chvíli velmi intenzivně tou prasečinou smrděla. Ten zápach se ze mě linul i druhý den, vůbec jsem se ho nemohla zbavit.“

Všechny příběhy, které autorky seriálu Jitka a Kateřina Bártů popisují, vycházejí z reálných případů. A ten Terezy Kostkové není výjimkou, je na motivy sériového vraha Ivana Roubala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám