Hlavní obsah
Článek

Kate Winslet (36), kterou celosvětově proslavila role v romantickém dramatu Titanic, zřejmě vrak této legendární lodi uvidí poprvé na vlastní oči. Postará se o to britský miliardář Richard Branson (61), jehož matce herečka v létě zachránila život.

Příští rok v dubnu uběhne sto let od chvíle, kdy „nepotopitelná“ loď klesla ke dnu. Při té příležitosti bude podle médií k vraku vypraveno pět turistických výprav. Branson s Kate budou zřejmě hned v té první, napsal britský Mail on Sunday. Za výlet podle něj miliardář zaplatí 38 tisíc liber (přes 1,1 miliónu korun).

Dalším účastníkem výpravy by pak měl být režisér veleúspěšného snímku James Cameron. „Richard a Kate s největší pravděpodobností pojedou hned na první výpravu s Jamesem,“ řekl nedělníku jeho zdroj s tím, že magnát chce, aby jely i hereččiny děti.

„Richard miluje velká dobrodružství a co je větší dobrodružství, než se potopit do hloubky čtyř kilometrů k místu posledního odpočinku nejslavnější lodě?“ dodal.

Kate, která chodí s Bransonovým synovcem Nedem Rocknrollem, v létě vyvedla z hořící karibské rezidence magnátovu 90letou matku. A tak je možná pozvání na výpravu vyjádřením díků za záchranu jejího života.

Rob McCallum ze společnosti, která expedici k Titanicu organizuje, upozornil, že 70 procent míst už je vyprodaných. „To znamená, že je o ni bezprecedentní zájem,“ vysvětlil. „Je to první výprava od roku 2005 a pro nás to bude poslední návštěva tohoto místa. Nemohli bychom vymyslet lepší způsob, jak se rozloučit,“ dodal.

Titanic se potopil v dubnu 1912, při havárii zahynulo 1 517 lidí. Režisér Cameron o zkáze lodě v roce 1997 natočil stejnojmenný film, který se hned stal kasovním trhákem. V hlavních rolích se představili Kate Winslet a Leonardo DiCaprio (49).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám