Hlavní obsah
Článek

Když byl ještě malý capart, mával z okna dětského domova nadšeně sovětským tankům, které právě přijely okupovat Prahu. "Bylo to nejhorší období mého života. Myslel jsem, že mě už nikdy nic horšího potkat nemůže. A přesto jsem zažil ještě větší hrůzu," vzpomíná slavný zpěvák, který dnes nemá problém přivítat na koncertě i přes patnáct tisíc fanoušků. Podívejte se do fotogalerie, jak to tomuto muži coby chlapečkovi slušelo!

Nedávno mu zemřel otec, před jedenácti lety podlehla jeho dcera rakovině. "Nikdy se s tím nesrovnám," tvrdí dodnes Michal David (63), hitmaker a zpěvák, kterého zná asi každý v republice. A i když dělá radost svým obdivovatelům, sám prožil život, který by s ním nikdo neměnil.

Dnes mu je přes padesát, vydělává těžké peníze na muzikálech, hrozí mu reálně, že letos sebere kolegům Kolářovi s Gottem Českého Slavíka, pro kterého si ale nepřijde. Jede s Jiřím Pomeje velké Mega Tour a všude má plno. Michal David je také jednou z hvězd nové knihy Hvězdy popu, které jsme milovali. Od 25. listopadu bude k dostání v trafikách a autor v ní neopomíná ani komplikované dětství zpěváka. Kromě Davida se v knize objevují i fotografie a osudy těchto hvězd: Petra Janů, Heidi Janků, Petr Sepeši, Miroslav Dudáček, Júlia Hečková a Pavel Roth. U každé z nich rozebírá autor kariéru i soukromý život. Mezi snímky jsou i dobové recenze, obaly desek a další unikátní materiály. Mnohdy jde o velmi otevřené zpovědi umělců, které nejvíce proslavila sedmdesátá a osmdesátá léta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám