Hlavní obsah
Článek

Předsudky o kvalitě na první pohled nevzhledné zeleniny a ovoce se rozhodly vyvrátit známé české tváře. Celebrity na otevření restaurace v pražském Karlíně měly šanci ochutnat pokrmy, které byly uvařeny ze surovin z velkých supermarketů. Ty dřív končily v popelnici, ale nyní jim dává druhou šanci Potravinová banka.

„Nemám s tím osobní zkušenost, ale když tady vidím to úžasné jídlo, tak si myslím, že na tom nic špatného nebude. Tak proč ne,” říká Jan Kopečný (34).

Stejně pozitivní přístup k těmto druhům produktů měla i herečka Kateřina Sedláková (37).

„Vůbec z toho nemám strach. Zjistila jsem, že produkty z českých luhů a hájů čím hůř vypadají, tím lépe chutnají. Hezká rajčata z obchodu mi nechutnají tolik, jako ta tátova šišatá ze zahrádky,” nechala se slyšet Ivana Jirešová (47).

Herečka je sice vášnivou kuchařkou, ale v poslední době nemá prý pro koho vařit. S partnerem Milanem chodí do restaurace a její dcera Sofie je velmi nenáročný strávník.

„Čím dál méně vařím. Dcera Sofie chce stále jen špagety s pestem,” říká herečka. Ivanu ale přece jen nadchla forma pomoci Potravinové bance a se svou dcerou do ní prý brzo vyrazí něco uvařit. Třeba zde vyrazí jen na špagety a pesto. „Je to záslužná a krásná pomoc,“ podotkla Ivana Jirešová.

Reklama

Další články

Načítám