Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je jednou z nejobsazovanějších hvězd české muzikálové scény. Jan Kopečný (34), který na sebe upozornil v televizní show Tvoje tvář má známý hlas, se těší z dalšího super kšeftu na divadelních prknech. Stane se hlavní hvězdou muzikálu We will rock you. Světový fenomén prošpikovaný písněmi hity jako Bohemian Rhapsody, I Want to Break Free, Radio Gaga, We Are the Champions, Somebody to Love nebo Flash zazní na české scéně poprvé v češtině a Honza si v něm střihne hlavní roli.

„Budu zpívat asi všechny slavné písničky Freddieho Mecuryho. Zahraju si ústřední postavu Galilea, kolem kterého se to všechno vyvíjí,” říká Honza.

Jelikož se jedná o hitmuzikál, který nepopisuje přímo příběh kapely Queen, tak se Kopečný nebude muset převtělit do role Freddieho Mercuryho. Knírek a předkus tedy nezíská. „To mě opravdu nečeká, ale možná by mi to pomohlo v písničkách, protože je to strašně těžký muzikál. Queeni jsou meta, kterou nezvládne každý a já mám k tomu obrovský respekt,” říká Jan.

Snažím se ho dně poslouchat Freddieho. Vzhledem k tomu, že premiéra je až příští rok, tak neustále zkoušíme a neustále se připravuji. Jen trénink nás může připravit k tomu, aby všechno dobře dopadlo,” říká Jan Kopečný.

Rockový muzikál, který na základně písní skupiny Queen napsal Ben Elton, měl premiéru již v roce 2002 v Londýně a setkal se obřím diváckým ohlasem. Ihned po premiéře se stal doslova senzací a nadšení diváci plnili divadlo dlouhých 12 let, během kterých se odehrálo přes 4 600 představení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám