Hlavní obsah
Článek

Vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu čelí kritice, že se chovají neekologicky. Střelivem kritiků, kteří po nich pálí jednu výčitku za druhou, jsou čtyři cesty soukromými letadly během jedenácti dnů. Harrymu a Meghan už vyjádřilo podporu několik vlivných přátel z řad celebrit, ozvala se i kamarádka bývalé herečky, stylistka Jessica Mulroney, podle níž je Meghan obětí rasistických útoků.

„Když někdo čelí nespravedlivé kritice, ozvete se. Když je tou osobou váš přítel a rodina, nazvete kritiky pravým jménem. Styďte se, vy rasističtí tyrani,“ zveřejnila Malroney na sociální síti. V popisku pak přidala: „3 roky nezasloužené nenávisti a urážek. To už by stačilo“, vyzvala.

Mulroney sama nedávno čelila internetovým trollům, kteří ji hejtovali kvůli fotce v plavkách.

Vévoda a vévodkyně našli zastání i u vlivných osobností. Elton John (77), v jehož rezidenci v Nice, kam vedla druhá z kritizovaných cest, pobývali, napsal, že to on hradil výdaje za soukromé letadlo, navíc prý jejich jménem poslal finanční příspěvek na ekologickou organizaci bojující proti znečištění planety (tzv. carbon neutral nadace se vysazováním stromů, čistících ovzduší, snaží neutralizovat uhlíkovou stopu, kterou člověk způsobuje).

A také moderátorka Ellen DeGeneres, kterou na sociálních sítích sleduje 76 miliónů lidí, napsala, že když se s manželkou Portiou (herečka Portia de Rossi) potkala s princem Harrym a Meghan v Anglii při debatě o jejich práci na ochranu divokých zvířat, „byli to ti nejzapálenější ochránci planety“. „Představte si být atakovaní za všechno, co uděláte, přestože to jediné, oč se snažíte, je udělat svět lepším,“ dodala.

Manžele si neberou na paškál jen britská média. Například kanadský bulvár The Toronto Star je nazval „králem a královnou pokrytectví“.

Reklama

Další články

Načítám