Hlavní obsah
Článek

Když dostala nabídku zahrát si lesbickou superhrdinku Batwoman, byla australská herečka Ruby Rose (32) v sedmém nebi. „Tohle je splnění dětského snu. Dala bych cokoli za možnost vidět něco takového v televizi, když jsem já byla mladá v LGBT komunitě, jejíž zástupci tehdy v televizi nebyli, cítili se osamocení a jiní,“ napsala Ruby.

Na téma mládí se Rose rozmluvila už několikrát, kdy s fanoušky sdílela hodně z negativních zkušeností, kterým v době dospívání čelila. V týdnu znovu připomněla, že ji ve škole „nesnášeli“, už v roce 2011 přitom napsala: „Na škole jsem zažila těžké doby. Šikanovali mě, pokoušeli. Od maličkostí, jako že mě vyřadili z party, přes zastrašování, sledování mě domů a verbální napadání po nápisy ‚Nesnášíme Ruby‘ na stěně toalety. Vygradovalo to tím, že mě parta teenagerů zbila tak, že jsem skončila v nemocnici,“ uvedla modelka, dýdžejka a herečka. Role otevřeně homosexuální superhrdinky, která se americkým divákům představí letos na podzim, je tak pro ni o to důležitější.

Batwoman se v komiksu poprvé objevila v padesátých letech minulého století jako „Batmanův zájem“, postava tehdy měla rozptýlit případné obavy o jeho homosexualitu. Šlo o reakci na knihu psychiatra Fredrica Werthama Seduction of the Innocent (v překladu Svádění nevinných) z roku 1954, v níž autor komiksům přičítal vliv na kriminalitu, promiskuitu a homosexualitu mladistvých. Otevřeně homosexuální byla Batwoman v komiksových knihách od roku 2006.

Reklama

Další články

Načítám