Hlavní obsah
Článek

Jen co se princ Harry (39) a jeho žena Meghan (42) vrátili z Ibizy, kam odjeli oslavit 38. narozeniny vévodkyně ze Sussexu, a následně z Francie, čelí pár kritice kvůli cestám soukromými letadly.

Na Ibizu manželé odletěli 6. srpna (4. srpna Markle slaví narozeniny) a ubytovali se v luxusním komplexu Vista Alegre u zátoky Porroig. Vily zde jsou k pronajmutí od 87 tisíc za týden, ta nejexkluzivnější ale stojí až 3,4 miliony korun na týden, píšou britská média s odkazem na místní zdroje. V takové v minulosti pobývali např. DJ David Guetta nebo Paul McCartney.

„Areál byl vybudovaný s ohledem na nejvyšší požadavky hostů, je to místo pro miliardáře, tomu odpovídá i ochranka,“ uvedl jeden z místních s tím, že soukromí hostů je zde zaručeno.

Z Ibizy pak rodina odletěla domů do Velké Británie a odtud pak do Francie, kde pobyla tři dny, a zase zpět. Celkem tak vévoda a vévodkyně podnikli čtyři cesty soukromými letadly během jedenácti dnů, což leží spoustě lidem včetně některých politiků v žaludku. Ti manžele kritizují především kvůli neekologickému jednání, které dávají do kontextu s charitativními aktivitami a prohlášeními Harryho a Meghan, jež se týkají ochrany životního prostředí.

„Je to překvapivé, nezapadá to do jejich veřejného obrazu a zájmu o ochranu planety a životní prostředí,“ uvedla labouristka Teresa Pearce. Podle bývalého bodyguarda princezny Diany Kena Wharfea jde o „pokrytecké jednání“. „Harry nemůže hlásat o katastrofických dopadech klimatických změn a mezitím létat soukromými letadly,“ míní.

Otázkou je, zda by se takové kritiky dočkali i jiní členové britské královské rodiny, například vévoda a vévodkyně z Cambridge William (41) a Kate, kteří jsou takovými miláčky národa, zatímco Harry a Meghan v poslední době slýchají kritiku poměrně často. Zda oprávněnou, necháme na vás.

Reklama

Další články

Načítám