Hlavní obsah
Článek

Zákeřné nádorové onemocnění diagnostikovali lékaři Robinu Gibbovi (61), který společně se svými bratry Mauricem (†53) a Barrym (65) tvořil skupinu Bee Gees. Muzikant a zpěvák s rakovinou jater bojuje už několik měsíců, během nichž neuvěřitelně zhubl.

Minulý týden musel být převezen do nemocnice poté, co jeho rodina zavolala záchranku. Později se ale vrátil zpět do svého domu v anglickém městě Thame, napsal britský The Daily Telegraph.

„Není to s ním dobré, hodně se o něj bojíme. Je před ním hodně těžké období, Robin se ale nikdy nevzdá a jeho milující rodina zajistí, aby měl vše, co potřebuje,“ prozradil jeden z jeho přátel.

„Je to frustrující, protože Robin o sebe vždy dbal. Nepil, zdravě jedl a denně cvičil,“ doplnil. „Má ale silnou povahu, je bojovník a po celou dobu mu dodávají odvahu internetové vzkazy od jeho fanoušků,“ uzavřel.

Do z Kalifornie přiletěla muzikantova matka Barbara i starší bratr Barry, aby ho mohli v těžkých chvílích podpořit. Manželka Dwina Murphy-Gibb, která je keltská druidka, prý pro svého muže hledá i alternativní léčebné postupy.

Rodinu Gibbových provází série jen těžko uvěřitelných tragédií. Nejmladší ze čtyř bratrů zemřel v roce 1988 na infarkt. Bylo mu pouhých třicet, své tělo ale léta ničil drogami a alkoholem. Srdce zradilo i Robinovo dvojče Maurice, který zemřel počátkem roku 2003 po operaci střev.

Skupina Bee Gees, jejíž název je zkratkou Brothers Gibbs (Bratři Gibbovi), byla na vrcholu slávy v 70. letech a prodala 200 miliónů nosičů po celém světě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám