Hlavní obsah
Článek

Na středeční slavnostní premiéru pohádky Hodinářův učeň dorazil také hlavní představitel Viktor Preiss. Legendární český herec si v kině odbyl pouze představení herecké delegace, samotné projekce se již nezúčastnil. „Pohádku ani dnes neuvidím, mám nějakou povinnost. Snad na pohádku vyrazím s vnoučaty,” říká Preiss, který má menší vnoučata Šimona a Matouše a starší vnučku Viktorii.

Preiss zjevně striktně rozděluje pracovní i soukromý život. Zatímco kameraman pohádky Ferdinand Mazurek vzal na premiéru obě dcery, z nichž ta starší si ve filmu záhrála, on dorazil do kina Lucerna sám. „Vnoučata s mou prací nemají nic společného. Je to jen pracovní záležitost. Až bude jednou šance, tak s nimi na pohádku zajdu,” říká.

Režisérka a autorka pohádky Jitka Rudolfová nám před premiérou prozradila, že Preiss dlouho zvažoval, jestli negativní roli chamtivého hodináře přijme. Nakonec svolil. „Při výběru role hrají vždy roli různé okolnosti. Moje volba je vždy velmi opatrná, protože se musím seznámit s různými okolnostmi. Potřebuji mít jistotu, že i protistrana bude spokojená,” říká profesionál Preiss.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám