Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Válka Roseových. Právě tak v tuto chvíli vypadá vztah manželů Felixe Slováčka (80) a Dagmar Patrasové. (67) Hudebník poskytl rozhovor, v němž zmiňuje, že ideální by bylo jeho ženu zbavit svépravnosti, aby ji přinutil k protialkoholní léčbě. Ona kontrovala tím, že manžel se jí chce zbavit, aby se dostal k majetku bez rozvodu, a léčbu by naopak potřeboval on. Podle ní je manipulátor s počínající demencí.

Dádu se nám zastihnout nepodařilo, ale na společenské akci jsme se potkali s Felixem, s nímž jsme celou kauzu ještě jednou probrali.

"Neberu to jako válku, ale v podstatě jsem se snažil Dádě pomoct. A když to nešlo jinak, tak jsem myslel, že by to šlo tak, jak jsem o tom mluvil," připomněl, že na popud kauzy kolem manželky Jiřího Krampola (85) Hanky, začal uvažovat o tom, že by svoji manželku nechal částečně zbavit svéprávnosti, aby se šla léčit.

"Ale jak je vidět, někdo to nechce, někdo tomu brání a myslí si, že ji chci okrást. Já mám naopak pocit, že je jí potřeba pomoct, a když to nejde tak, tak už se jí pomoct nedá a nemůžete mě mít za vraha, ale jen za muzikanta," míní Slováček.

Uvedl také, že léčbu už manželce on i rodina navrhovali několikrát. "Navrhoval jsem to já, děti, možná i cizí lidi. Nevím. Vždycky měla pocit, že po ní chceme něco, co vůbec nepřipadá v úvahu, a že to nepotřebuje," vyprávěl.

Na dotaz, zda si myslí, že se v poslední době Dádin stav zhoršil, ale neodpověděl. "Hrozně nerad bych pomlouval. Myslím, že to potřebuje jako sůl, a když se na to nedá, tak asi umře," šokoval Slováček.

Zajímalo nás, zda už Felix nějaké kroky k tomu, aby Dádu k léčení přinutil, i když souhlasit nebude, podnikl. "Podnikl, ale zatím bych o tom nerad mluvil," naznačil hudebník s tím, že ani to, jak jeho žena reagovala na rozhovor, který poskytl, a naopak ho osočila, že léčbu by potřeboval spíš on, protože trpí demencí, kterou mu diagnostikovali už před třemi lety, ho neodradilo.

"Mně nic nediagnostikovali. Na druhou stranu si myslím, že v určitých letech je každý člověk trochu nějakej. Cítím se dobře, neberu žádné léky, jsem zdravej, můžu vám ukázat krevní testy z IKEMu, z urologie, na všechno, co se podívám od cukrovky po všechny orgány, tak jsem zdravej. I mozek mám velmi zdravej," ujistil nás v reakci na to, že ho manželka označila za „dementního manipulátora“.

"Dádě je potřeba pomoct, a když si nenechá pomoct a poradit, a myslí si, že je to proto, že ji chce někdo okrást, tak se nedá nic dělat. V tom případě zůstane v baráku sama, a jak to dopadne, tak to dopadne. Já už víc udělat nemůžu," krčil rameny.

Vymlouval nám i to, že o Dádině stavu a potřebě léčby promluvil proto, aby se jí pomstil, že se nechtěla nechat rozvést. "To je úplný nesmysl, necítím žádnou potřebu se někomu mstít. Pokud jde o mě a rozvod, tak můžu říct, že když to bude nutné, tak ano. Ale v jakém případě to nutné bude, na to nedokážu odpovědět," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám