Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mladá spisovatelka Hana Hindráková se ve svojí tvorbě věnuje tématům ze subsaharské Afriky, kde působila jako dobrovolnice. Kvůli problematice, které se věnuje, měla dokonce strach o bezpečí své rodiny. Ale zdá se, že i v Africe svítá na lepší časy.

V Keni dokonce Hance vydávají v anglickém překladu její nejnovější román Nezlomný – Unbreakable. Stává se tak první českou autorkou, jejíž kniha je publikována v subsaharské Keni. Chystá se tam už posedmé a hlavním důvodem její cesty je tentokrát slavnostní křest knihy, který proběhne 10. září v hlavní knihovně National Library Building v keňské metropoli Nairobi.

„Jsem nadšená. Stále nemohu uvěřit, že se to skutečně děje,“ říká autorka, které se tak splnil její největší sen. „Publikovat knihu v zahraničí je neuvěřitelně těžké, řekla bych, že téměř nemožné, a mně se to podařilo. A navíc v mé milované Keni,“ dodává s úsměvem.

Během pobytu v Keni se spisovatelka také setká s nairobskými svépomocnými skupinami, od nichž nakupuje šperky pro svůj projekt Dárky s myšlenkou a rovněž chce navázat nové obchodní vztahy s kmenem Masajů.

„Čtenářky mě často kontaktují, že by měly zájem o šperky vyráběné přímo masajskými komunitami, a tak jsem je zkusila kontaktovat. Dělají překrásné věci, o které bude v Česku určitě zájem,“ vysvětluje Hana.

Zároveň zdůrazňuje, že je pro ni důležité a rovněž je to jeden z principů jejího projektu, aby nakupovala výrobky přímo od zdroje a umožnila tak chudým lidem možnost obchodu, ke kterému by se jinak neměli šanci dostat.

Dalším cílem její cesty je osvěžit si keňské prostředí, aby dopsala svou novou knihu, která se bude odehrávat nejen v Keni, ale i v prostředí jejích oblíbených společenských tanců. Román, který má prozatím jen pracovní název, vyjde na jaře 2020.

Reklama

Další články

Načítám