Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Populární česká kapela Mirai představuje nový klip. Tentokrát kluci natočili video k písni Hometown, k jejímuž napsání frontmana Miraie Navrátila inspiroval pohled na beskydské kopce v jeho domovském Frýdku-Místku. Píseň zároveň předznamenává druhé studiové album kapely, které vyjde 27. září.

„Nastěhoval jsem se na nové místo ve Frýdku-Místku s krásným výhledem na Beskydy a celé město. Tu písničku jsem napsal na balkoně, když jsem koukal na kopce, přesně tak, jak zpívám v první sloce,“ popsal Navrátil spontánní vznik nového singlu. Ten si zároveň nadělil k nedělním narozeninám.

V singlu se podle jeho slov odráží také kočovný život, který kapela vede. „Není to jen o vracení se na nějaké místo, ale možná ještě více o vracení se za lidmi a kamarády, kteří jsou gró toho hometownu,“ upřesňuje.

Ve videoklipu, pod nímž je podepsán režisér Ondřej Kudyn, si hlavní role vedle Miraie jakožto průvodce dějem zahráli i další lidé spjatí s Frýdkem-Místkem. Nejedná se o mediálně známé tváře, ale o občany napříč generacemi.

Diváci uvidí například malou talentovanou gymnastku Emu, uměleckého řezbáře Milana Obodu nebo tatéra a skejťáka Dukyho. Celkem se ve videu mihne kolem šedesáti lidí žijících v některém z domovů členů skupiny Mirai – kromě Frýdku-Místku také obyvatelé Havířova a Nového Jičína. Všichni se v závěru sejdou ve frýdecké tělocvičně.

Na podzim kapela vyjede na Mirai Tour 2019 se zastávkami v Herálci, Bratislavě, Ostravě, Brně a Praze.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám