Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Že česká Paris Hilton Agáta Hanychová (38) není žádná usedlá puťka, která denně odříkává padesátkrát Otčenáš, to ví asi každý, kdo sleduje její životní příběh. Dosud se jí ale dařilo tajit své nejtěžší období v životě. V sedmnácti totiž upadla do závislosti na pervitinu. A své matce Veronice Žilkové (62), vykrádala účet, aby měla na drogy.

Agáta to prozrazuje ve své knížce Diagnóza: Rebelka, která se na pulty knih dostane příští týden. Sepsala ji se spisovatelkou Zitou Marinovovou a odtajnila i to, co dosud nikdo netušil - půlroční závislost na pervitinu.

„Na té škole, kam jsem nastoupila po gymplu, studovala i dcera známého českého fotografa. Ta mě hned první den radostně přivítala a na seznámení mi nabídla pervitin... Nevím, co mě tehdy vedlo k tomu, že jsem to zkusila, ale každopádně se mi to zalíbilo. Vznikla z toho půlroční závislost. Nepíchala jsem si, „jen“ jsem šňupala. Zhubla jsem asi deset kilo, ale doma jsem pořád hrála to divadlo, jak nesnáším drogy,“ vzpomíná Agáta. Nikoho z rodiny prý nenapadlo, že šňupe, až se jí práší od nosu.

„Neměli moc šancí mě odhalit, protože doma nemizely věci. Finanční prostředky jsem totiž vyřešila tak, že jsem kradla mámě peníze z účtu… Ona na to tehdy nepřišla, stavěla barák a peníze se pořád točily, takže jsem jí nenápadně vybírala z karty. Když bylo po všem, samozřejmě jsem jí to řekla a musela jsem si to odpracovat,“ vysvětluje Hanychová.

Její rodiče začali něco tušit, a když si během společné večeře Agáta protáhla nosem další dávku, odvezli ji hned do DROPinu, a druhý den do léčebny v Jemnici. V ní ale nevydržela dlouho. Odmítala v rámci terapie čistit podlahu zubním kartáčkem. Proto ji vyhodili a do protokolu napsali, že je nepřizpůsobivá a nemá šanci na vyléčení. Agáta se k drogám již nikdy nevrátila.

„Nejlepším lékem pro mě stejně byla vzpomínka na to, jak vypadaly a chovaly se holky v léčebně. Z té školy jsem odešla, byla plná drog, mohli jste tam o přestávce sehnat opravdu cokoli. Tou moji kauzou se odstartovala velká čistka, protože já jsem samozřejmě udala všechny dealery, kteří tam byli... Další rok mě potom máma pořád testovala, každý můj den tedy začínal čůráním na papírky,“ dodala Agáta. V knize podrobně popisuje i svůj vztah se Sámerem Issou, pro nějž prý byla taxikářem a kreditní kartou, vypráví i o tom, jak přišla o panenství a proč u toho byla babička, a mnoho dalších věcí.

Reklama

Další články

Načítám