Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Ložnice je místem, kde po vyčerpávajícím kolotoči každodenních starostí najdete klid a odpočinek. Měla by působit uklidňujícím dojmem, obsahovat bytelnou postel s kvalitní matraci a povlečením, které přímo volá po tom, abyste se svěřili do jeho něžné náruče.

Spánek a odpočinek nás provází už od narození. Jako miminka jsme spánkem trávili většinu dne. Postupem času se doba spánku snižuje asi na 8 hodin denně. V celkovém součtu ale trávíme v posteli asi polovinu života. Proč si ten čas nezpříjemnit? 

Nejdůležitější je volba materiálu

Kdo by se každý večer těšil do postele, kde na něj čeká studené povlečení, které škrábe, potíte se pod ním a možná vám i mizí z lůžka na zem? Povlékněte deku i polštář do oblečku, který bude měkký, prodyšný, bude sát pot a nikam vám nebude utíkat. Jaký materiál povlečení zvolit?

Na předních příčkách se stále drží bavlna

Oblíbily si ji už naše babičky a nedaly na ní dopustit. I my často volíme pro naši postel bavlněné povlečení. Proč?

Bavlna dobře saje pot, je prodyšná a jemná na dotek. Při praní snese i vysoké teploty, spát pod ní mohou bez obav i alergici. Je nutné ji žehlit, protože se hodně mačká.

Foto: Povlečeme vás
Postel

Bavlněný satén s přirozeným leskem

Kdo touží po krásném a jemném saténovém povlečení, měl by zapomenout na klasický satén z polyesteru. Klouže, budete se pod ním potit a snadno se zatrhává. Satén z bavlny je jeho pravý opak. Sice se tolik neleskne, na druhou stranu je ale příjemný na dotek a zachoval si všechny oblíbené vlastnosti bavlny.

Potěší vás dlouhou životností, vynikajícími termoregulačními vlastnostmi, vysokou savostí a snadnou údržbou.

Mikrosatén je hebký a vzdušný

Povlečení z mikrosaténu je ušité z velmi jemných vláken, takže je vzdušné, hebké a rychleschnoucí. Má skvělé termoregulační vlastnosti a není třeba ho žehlit. Brání množení mikroorganismů, tak pod ním mohou spát i alergici a astmatici.

Bezstarostný spánek pod mikrovláknem

Povlečení z mikrovlákna vyniká hebkostí, stálobarevností a antialergenními vlastnostmi. Obavy z roztočů a alergických reakcí tak nejsou na místě.

Povlečení z mikrovlákna vás v létě ochladí, v zimě zahřeje. Skvěle odvádí vlhkost a jistě vás potěší i nežehlivá úprava a to, že rychle schne.

Krepové povlečení lahodí oku

Pro milovníky bavlny a odpůrce žehlení je jako stvořené. V pravidelných pruzích se střídá jemná a zvrásněná část, hodí se k použití po celý rok. Je dostatečně savé a teplé, hodí se i pro alergiky a osoby s ekzémy a svědícími vyrážkami.

Foto: Povlečeme vás
Pohoda

Pozor na rozměry

Než povlečení koupíte, zkontrolujte si rozměr své přikrývky. Máte deku klasických rozměrů (140x200 cm), prodloužené délky (140x220 cm), nebo dokonce francouzskou deku? Ta může mít 200x200 cm, ale klidně i 220x220 cm nebo 240x240 cm. Proto si ji raději změřte.

Údržbu nepodceňujte

Před prvním použitím povlečení vyperte na nejvyšší možnou teplotu. Tu zjistíte na štítku, kterým je veškerý textil opatřen. Dodržujte i následující pravidla:

•Ložní prádlo perte odděleně od ostatních věcí.

Perte ho naruby, se zapnutými knoflíky či zipem.

•Používejte prací prostředek na barevné prádlo.

•Některé materiály se nesmí žehlit, proto si štítek údržby pořádně prohlédněte.

Další články

Načítám