Hlavní obsah
Článek

Výčet zdravotních problémů, s nimiž rocker Aleš Brichta (64) bojuje, by dal na samostatný rozhovor. Ten jsme s ním dělali v březnu a o své dně, ucpaných cévách a o tom, že skoro nevidí, nám vyprávěl do podrobností. Teď jsme ale přišli popřát k jeho šedesátinám, tak jsme si chtěli povídat o něčem příjemnějším. Ke zdraví to ale stejně sklouzlo.

Aleš slavil s kamarády rockery v hospodě, nad níž v pražské Libni bydlí. "Máme to zamluvené do půlnoci, ale do kterého dne, jsme se přesně nedomluvili. Ale myslím, že bude stačit ta dnešní. Dám si pár piv, ne samozřejmě dvacet, ale pět nebo šest, to pokládám ještě za zdravotní, a maximálně jednoho dva panáky. S tím jsem opravdu skoro přestal. No, a když manželka uvidí, že mám dost, může mě vytáhnout po schodech do 1. patra, kde máme byt," prozradil nám Brichta.

"Ono je to s těmi zdravotními omezeními složité. Beru spoustu prášků na všechno možné, a právě kvůli dně mi zakázali játra, vnitřnosti nebo paštiky. Takže jsem je vynechal, a teď jsem byl na odběru krve, kde mi zjistili nedostatek železa, a zrovna tohle mi doporučili jíst. Dobrej fór. Tak jsem si řekl, že na to kašlu, na co budu mít chuť, to si dám. Pojedu si po svém a nějak to dopadne. Snad se dožiju aspoň toho svého narozeninového koncertu. Ale není tak daleko, tak to snad bude v pohodě," krčil rameny Aleš. Koncert s řadou hostů proběhne 6. října ve Foru Karlín a bude to prý velká jízda.

Rocker si na stará kolena užívá i rodinného života. S mladou manželkou Joannou se pravidelně vídá se svými dospělými dětmi, dvojčaty. Díky dceři Míše, která se provdala za britského DJ působícího v Praze Chrise Sadlera, se stal loni dědečkem. A vnouček Elliot je muzikantovou velkou radostí. "I Joanna, která děti moc nemusí, se do něj zamilovala," uzavřel rocker.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám