Hlavní obsah
Článek

Budoucí maminka Lucie Vondráčková chystá pro svoje fanoušky vánoční dárek, jímž se jim rozhodně zavděčí. O novém dvoj DVD i tom, jak se jí právě teď daří, poslala rozhovor až z daleké Kanady, kde žije s manželem Tomášem Plekancem. Miminko tam sice porodí, ale hodlá mu dát typicky české jméno. "Ať tady mají pořádný jazykolam," směje se zpěvačka.

Jen tento rok jsi stihla natočit 5 videoklipů. Kolik jich už vlastně máš za sebou celkem?

Nikdy by mě to nenapadlo, ale když jsme je při přípravě nového alba dali všechny do kupy, tak jsme k jednomu DVD museli přidat ještě druhé. Aby se tam vešly. Je jich dohromady celých čtyřicet a podle toho se taky tenhle vánoční dárek jmenuje - 2x20.

Na svých klipech se podílíš i hodně autorsky. Kde bereš inspiraci?

Písničku, na kterou chci natočit klip, si pouštím asi tak tisíckrát za sebou a nechám obrazy z ní, aby za mnou samy přišly... Někdy je to složitější proces – jako třeba u Markytánky – a někdy zase jen jeden obraz na jeden záběr.

Momentálně žiješ v Kanadě. Jak vypadá tvůj běžný den?

Nikde na světě pro mě neexistuje běžný den. Tady je ale všechno daleko víc ovlivněné počasím. Je extrémnější. Vstaneš, venku azuro a slunce, vyjdeš ven a zaskočí tě třicetistupňové vedro. Tak se musíš trošku přizpůsobit a vzít si na běhání aspoň čepici. Potkala jsem tu spoustu zajímavých a kreativních lidí. Míchali jsme tu ve studiu písničku Labyrint, chystáme nový klip, nabízeli mi dabing ve francouzštině a angličtině... Ale nejsem už takový blázen, abych dělala všechno najednou. Jdu pěkně postupně, aby se nám nenarodil malej hyperaktivec.

Vypadá to, že svatba ani těhotenství tvůj život příliš nezměnily... Nebo je přece jen v něčem jiný?

Člověk se po tolika letech práce snad ani nemůže od základu změnit. Ale je ve mně daleko větší klid. Za to ale ovšem hodně vděčím Tomášovi. On je taková klidná síla a přenáší to i na ostatní.

Rodit budeš v Kanadě. Ovlivnila tato skutečnost i výběr jména pro miminko?

Samozřejmě. Bude hezky český. Ať to tu mají trochu jako jazykolam.

Je něco, co ti na Kanadě vadí?

Nic. Naprosto mi vyhovuje hlavně místní dvojjazyčnost. Když si totiž na jedno slovo nevzpomenete v angličtině, tak ho můžete říct francouzsky. To u nás nejde... Zapomenete nějaký slovo, máte ho na jazyku a musíte čekat a čekat... až si vzpomenete. Lidé jsou tu příjemně galantní. Řidiči tu na přechodech dávají velký pozor a pouští vás, ještě než na ten přechod vstoupíte. Vlastně vás pouští ještě pět metrů před přechodem. A autobusák na vás počká, když bus dobíháte a když pak vystupujete, tak vám popřeje krásný den. Jsou to maličkosti, ale dělají divy.

Jsi v kontaktu s českými fanoušky?

Mám tady spousty nových nápadů, takže jsem s nimi v kontaktu víc než jindy. Postupně k nim přicházely klipy, teď DVD, posílám vzkazy na nové www stránky a v sobotu 19. listopadu to vypadá na online chat na www.luckav.cz. Dost se těším, protože mají vždycky moc zajímavý otázky.

Jak budeš slavit Vánoce?

V Kanadě pod závějemi sněhu, se svítícím stromkem, zapáleným krbem a s Tomášem a Bartem.

Plánujete vychovávat miminko v Česku, nebo v Kanadě?

Podle toho, kde budeme. Vypadá to tak půl na půl.

Reklama

Další články

Načítám