Hlavní obsah
Článek

O pilotních zkouškách na letadlo začal uvažovat někdy před čtyřmi lety. Nyní si svůj sen splnil. Moderátor primáckého Top Staru Petr Vágner (46) je oficiálně kapitánem a udělal si další zkoušky na letadlo.

„Když jsem točil seriál na Slovensku a zároveň na Primě Přístav a abych vše stíhal ještě s dabingem, s Top Starem a divadlem, navíc když D1 je rozkopaná, tak jsem začal uvažovat o pilotním průkazu, který jsem si pak udělal, a to pilotní zkoušky na malou dvoumístnou motorovou Cessnu,“ prozradil nám Vágner.

Jenže to mu nestačilo a do letecké školy s instruktorem Vítem Nováčkem zamířil znova. „Teď v létě mě napadlo, že bych si mohl papíry rozšířit a udělat si zkoušku na větší Cessnu, je to rychlejší a silnější letadlo s kapacitou čtyř lidí a zavazadlového prostoru. Zkoušku jsem dodělal minulý týden, takže už s větším letadlem normálně létám,“ prozradil moderátor, který o pasažéry nemá nouzi.

„Teď jsem vzal děti do Žatce, kam jsem s nimi přiletěl, udělal jsem jim okružní výlet kolem Karlštejna a vrátili jsme se zpátky do Prahy. Už můžu brát celou svoji rodinu a můžeme letět z ČR například na Slovensko bez mezipřistání, protože letadlo má větší nádrže,“ těší se Vágner, který v oblacích tráví stále více času.

„Létání mě baví, baví mě pilotovat letadla. Nikdy to nebyl můj sen být kapitánem a létat letadlem. Ale je možné, že si v budoucnu udělám zkoušku na nějaké větší dopravní letadlo,“ dodává Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám