Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizní interview herečky a zpěvačky Olivie Newton-John (70) v australském pořadu 60 Minutes vzbudilo velký ohlas. Sandy z Pomády v něm otevřeně promluvila o boji s rakovinou, způsobu léčby a také o tom, že nechce znát časovou prognózu lékařů.

S nemocí Newton-John bojuje už potřetí. Poprvé jí lékaři rakovinu diagnostikovali v roce 1992, poté v roce 2013 a o čtyři léta později se bohužel znovu vrátila. V pořadu zaznělo, že hereččina nemoc je ve čtvrtém stadiu a metastázovala do kostí.

„Víme, že zemřeme, ale nevíme kdy. Když vám diagnostikují rakovinu, najednou vám dají nějaký časový rámec. Pravdou je, že nás může zítra srazit náklaďák, člověk nikdy neví. Každý den je dar, především nyní,“ uvedla Newton-John. S tím, že nečte statistiky o své nemoci. „Když jim věříte, vyplní se. Když vám řeknou, že budete žít 6 měsíců, pravděpodobně to tak bude, protože tomu uvěříte. Pro mě je lepší nevědět, co lékaři očekávají, nemít žádný časový rámec,“ svěřila.

S nemocí se snaží bojovat mj. pomocí konopí, které s manželem pěstují na zahradě.

Spoustu energie nyní Newton-John věnuje charitativní činnosti. Například chystá dražbu kousků ze slavné Pomády, jejíž výtěžek poputuje na konto nemocnice The Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre. Tamní odborníci se mj. zabývají právě výzkumem účinků konopí při léčbě rakoviny.

V lednu se objevily zprávy, že Newton-John zbývají jen týdny života. Zpěvačka se jim ve veřejném prohlášení vysmála, označila je za „extrémně přehnané“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám